Perşembe , Aralık 5, 2024
AnaSayfa / Blog / Yüzme Kursu – Nasıl Yüzme Öğrenilir?

Yüzme Kursu – Nasıl Yüzme Öğrenilir?

Yüzme Kursu ihtiyacı nasıl doğmuştur?

Tarihsel olarak bakıldığında insanın yüzme kursu ihtiyacı ilk çağlarla birlikte avlanırken yaşanılan boğularak ölümler sonucu doğmuştur. İçgüdüsel olarak yüzme bilerek anne karnından çıkan insanoğlu yaşamsal faaliyetini sürdürebilmek için karnını deniz ürünü ile doyurmak istedi. Kıyıda avlandığı esnada gelen bir dalga ile boğularak ölmek istemiyordu. Bunu sağlamak için de su üzerinde durabilmeyi ve suyu kontrol edebilmeyi öğrenmesi gerekiyordu.

Karada yaşayan diğer canlıların (köpek, kaplan, öküz…) bunu yapabildiğini gördüğünde kendisinin de yüzme becerisini kazanabileceğini farketti. Bu gibi canlıları gözlemlemeye başladı. İnsan beyninin kendini geliştirebilen özelliğiyle de nesillerle birlikte yüzme becerisini kazanmaya başladı ve artık avlanırken yaşadığı kazalarla birlikte eskisi kadar ölmemeye başladı. Yeni yerler arayışı, düşmanlardan yada yırtıcı hayvanlardan kaçma gereği sayesinde de yakın adalara gitme gereği duymaya başladı. Bu beceri daha da gelişmeye başladı.

Nasıl Yüzme Öğrenilir, yüzme kursu, çocuk yüzme kursu, ataşehir yüzme kursu, istanbul yüzme kursu, ataşehir yüzme havuzu
Yüzme kursu

Peki ben neden yüzemiyorum?

Bu soruyu kendinize sormakta çok haklısınız çünkü kendine özgü nedenlerden dolayı yüzme oldukça zor bir beceri, ama yine kendine özgü birçok nedenden dolayı da oldukça kolay ve başarılamaması için hiçbir neden olmaya bir beceri. Nasıl hem bir o kadar zor hem de bir o kadar kolay oluyor açıklayalım…

Yüzme ilk insanlarda da olduğu gibi öncelikli olarak bir hayatta kalabilme savaşıdır. Bu nedenle yüzme öğrenmek ile ilgili yaptığımız açıklamaların sizi cesaretlendirmek için olduğu kadar, bu cesaretin su içerisinde yeteneğiniz oluşmadan önce kendi başınıza birşeyler deneyerek trajik boğulma gibi vakalara dönüşmesini asla istemeyiz. Bu nedenle asla kendi başınıza su içerisinde cesaretlenip kötü sonuçların doğmasına izin vermeyin.

Öncelikle bir yüzme kursu gözüyle zorluklar açısından bakalım;

İnsanoğlu her ne kadar anne karnından içgüdüsel olarak yüzme yetilerine sahip bir canlı olarak çıksa da yaratılışı gereği su üzerinde durmakta zorlanır. Çünkü yüzmek ve su içerisinde yaşamak için yaratılmış canlıların aksine, yoğunluğu su ortamından çok farklı olan hava ortamında yaşaması, bir balık gibi yatay bir pozisyonda başının dikine doğru giderek değil de, dikey bir pozisyonda bacak hareketleri yapan ve yürüyerek ilerleyen bir canlı olarak yaratılmıştır. Ve en önemlisi yaşayabilmesi için birincil ihtiyacı olan oksijeni diğer gazlarla birlikte soluyarak hayatta kalabilir.

Yani suya ilk girdiğinizde yüzemiyor olmanız sizin yeteneksiz olduğunuzu asla göstermez. Bu yalnızca hava ortamında yaşayan vücudunuzun su ortamına henüz adapte olamadığını gösterir. Bunu yapabilmesi için de su yoğunluğunda vakit geçirmesi yüzme öğrenmesi için oldukça güzel bir başlangıç olacaktır. Tek başına su içerisinde vakit geçirmesi yeterli mi derseniz haftada 7 gün, günün 24 saatini bir balık gibi su içerisinde geçirmediği sürece yeterli olmayacaktır. Öyle olsaydı ilk insanlar diğer canlıların hareketlerini gözlemlemek zorunda kalmazlardı.

Bu nedenledir ki insanlar yoğun çalışma tempolarından sonra yılın 1 haftası yada 15 gününde gittikleri tatil yerlerinde yüzemezler. Çünkü yılın 350 günü karada yaşayıp 15 günü tatilde günde 15 dakika yüzebilmeyi deneyip başarısız olup sudan çıkarlar. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir. İnsan tatilin son gününde su içerisinde ilk güne nazaran çok daha yeteneklidir. Neden? Tabii ki az önce bahsettiğimiz su içerisinde vakit geçirme süresinin tatil boyunca artmış olmasından.

Yüzmeyi kolaylaştırıcı dinamiklerden de bahsedecek olursak;

Yukarıda zorlukların sebeplerinde bahsettiğimiz gibi insanoğlu anne karnından içgüdüsel olarak yüzme yeteneğine sahip çıkar. Dikkat edelim yüzme bilerek çıkar demiyoruz. Yüzme yetisine sahip çıkar. Çünkü anne karnında 9 ay 10 gün boyunca yaşadığı yoğunluk su yoğunluğudur ve vücudu bu yoğunlukta evrildiği için su içerisinde yapması gereken hareketlerin neredeyse tamamına hakim bir durumdadır.

Yüzme öğrenememeniz için hiçbir sebep yok dememizin asıl sebebi de zaten tam da bu. Anne karnından yüzme yetisine sahip olarak çıkan bir canlının, hava ortamında yaşamaya alıştığı için zamanla unuttuğu bu yetiyi tekrar kazanamaması için hiçbir neden yoktur.

Eğer ki ne kadar denediysem de olmadı, bir türlü öğrenemiyorum gibi problemleriniz varsa bilmelisiniz ki bu sizin yüzmeye karşı yeteneğiniz olmadığını değil bu yeteneğinizi size hatırlatacak kadar zamanı su ortamında henüz geçirmediğiniz içindir. Hatta yüzme kursuna gitmenize rağmen su üzerinde duramıyor olmanızın sebebini gittiğiniz yüzme kursu bu yetenekleri vücudunuzun hatırlamasını hızlandıracak hareketler değil de size yanlış hareketler yaptırılıyordur yada hatırlamanız için biraz daha zamana ihtiyacınız vardır.

Yüzme kurslarımızla ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Yüzme kurslarımız hakkında daha fazla fikir sahibi olmak için kanalımızı ziyaret edin

Ayrıca

yüzme kursu,ataşehir yüzme kursu,yüzme kursu ataşehir

Yüzme Kursu

Yüzme, kasları çalıştıran, kötü enerjiyi vücuttan uzaklaştıran sağlıklı bir spor türüdür. Suyun insan vücudu üzerindeki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir